Sabtu, 21 Maret 2015

Tugas Sunda Karangan Eksposisi



CARA NYIEUN DODOL GARUT
Hasil gambar untuk foto dodol garut

Dodol Garut mangrupi kadharan khas ti kota Garut provinsi Jawa Barat. Dodol Garut ieu seueur rupi-rupina, diantarana nyaeta dodol wijen, dodol nanas, dodol tomat, dodol durian, dodol coklat, jeung sajabana. Dodol ieu kaasup kana kadaharan camilan alatan rasana nu amis.
Seueur toko-toko atawa warung-warung nu nyayagikeun dodol pikeun jualanna. Di sapanjang jalan kota Garut loba nu dagang ngajajakeun dodol garut, utamina di jalan-jalan di unggal pintu gerbang ka daerah lain di sabudeureun kota Garut.
Bahan-bahan nu diperlukeun pikeun nyieun dodol garut nyaeta tipung ketan 16-17 kg,  tarigu 1 kg,  Gula pasir 30 kg,  Lemak sapi saperluna wae Mentega saperluna, Pewarna makanan (saperluna),  Bubuk coklat (mun perlu), Kelapa 25 hulu (dijieun cipati nu kentel jeung nu encer).
Carana nyieun dodol garut nyaeta Cipati kentel dimasak di jero wajan gede nepi ka ngagolak saheng,Adonan tipung nu geus dicampur jeung cipati encer diasupkeun kana
wajan,Aduk terus nepi ka 80 persen asak, mun perlu diletak dicobian Asupkeun gula, bari diaduk terus,Asupkeun lemak sapi, bari diaduk terus,Asupkeun penyedap coklat/pewarna mun diperlukeun, karek diaduk terus,nepi ka asak 100 persen,Angkat ti kompor, asupkeun kana jero loyang-loyang nu geus disiapkeun saacanna  Ditiiskeun diantep nepi ka sapoe sapeuting,Poe isukanna, dodol siap dipotong-potong tur dibungkus.
Cara nyieun dodol garut kaitung sederhana jeung babari pikeun dipalajari ku urang sarerea. Nu diperlukaeun dina nyieun dodol garut, nyaeta milih kualitas bahan nu bermutu jeung dina proses nyieunna kudu taliti jeung numutkeun prosedur resep nu bener, supaya rasana enak jeung khas, tur kangseuna seungit.

NAMA : Dandi Triana
KELAS : 9.4

0 komentar:

Posting Komentar